top of page

Fresh

Voeding

Baby`s 

Voor zuigelingen hebben wij voeding van de gangbare merken in huis. Als uw kind speciale dieet voeding nodig heeft, geeft u die zelf mee. Geeft u uw kind borstvoeding mee? Hiervoor hebben wij een protocol. Deze kunt u opvragen bij de pedagogisch medewerkers.

Warme maaltijd locatie Utrecht

Groentecurry, een stamppot, quinoa en maaltijdsoepen. Zomaar wat voorbeelden van de warme, gezonde maaltijden bij Sprookjesrijk. Onze kindermaaltijden zijn afgestemd op de behoefte van het kind en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Alles wat Sprookjesrijk kookt is ook écht vers, uw kind krijgt zo voldoende voedingsstoffen binnen. Kinderen met een allergie of dieet krijgen aangepaste maaltijden aangeboden. Uiteraard in overleg met de ouders. Doordat uw kind samen met leeftijdsgenootjes eet, wordt de maaltijd een ontdekkingstocht. Samen worden allerlei smaken uitgeprobeerd en zo wordt de smaakontwikkeling volop gestimuleerd. Nog een fijn voordeel; bij thuiskomst hoeft u niet direct te koken, en kunt u genieten van quality-time met uw kind!

Zien eten doet eten. Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Voor ouders is het fijn om te weten dat hun kind overdag al een gezonde maaltijd heeft gegeten. Aan het einde van de dag zijn veel kinderen toch moe en eten daardoor ’s avonds niet goed meer. ’s Avonds zou u er dan voor kunnen kiezen uw kind een boterham te geven. Eet u liever samen nog een keer warm? Ook geen probleem. Een gezonde warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een gemiddelde broodlunch maar is wel rijker aan belangrijke voedingsstoffen.

Broodmaaltijden locaties Amsterdam en Almere 

De broodmaaltijd We gebruiken (fijn) volkoren- of bruinbrood; hierin zitten de meeste vezels en dat is belangrijk voor een goede darmwerking en spijsvertering. Het brood wordt licht besmeerd met margarine of halvarine. Margarine* of halvarine bevatten voor kinderen de goede onverzadigbare vetten.

 

Het beleg bestaat uit zoet of hartig beleg waarbij het een niet perse gezonder is dan het ander. We zorgen voor een beperkte keuze aan tafel en een gevarieerd aanbod. 

 

Zoet: Appelstroop, pindakaas, jam, honing of (seizoens-)fruit – en groente zoals plakjes banaan, besjes of aardbeien.  Als er een kind met een ernstige allergie voor pinda’s en noten in de groep zit, maken we hier specifieke afspraken over. Dit in overleg met en goed bevonden door de ouders en eventueel de behandelend arts van het kind.

 

Hartig: Magere 20+ of 30+ kaas, zuivelspread, hüttenkäse of vegetarische smeerworst. Tartex (vegetarische paté), humus (kikkererwten paté) of notenpasta of pindakaas.  Eitje, schijfjes tomaat, komkommer, wortel of stukjes paprika.  Kipfilet, kalkoenfilet, fricandeau.

 

Tussendoortjes

De kinderen krijgen tussendoor groentesnacks zoals paprika, komkommer, radijsjes of selderij met fruitwater. 

Als tweede tussendoor krijgen de kinderen rijstwafels, crackers met zuivelspread of humus en fruitwater.

 

Fruitwater

Water met stukjes fruit (appel, peer, sinasappel, komkommer, munt etc)

 

Trakteren 

Trakteren is een feest! Onze pedagogisch medewerkers geven u graag tips voor lekkere en gezonde traktaties voor uw jarige kind. Samen zorgen we voor een gezonde basis.

 

bottom of page