top of page

Fresh

Voeding

Baby`s 

Voor zuigelingen hebben wij voeding van de gangbare merken in huis. Als uw kind speciale dieet voeding nodig heeft, geeft u die zelf mee. Geeft u uw kind borstvoeding mee? Hiervoor hebben wij een protocol. Deze kunt u opvragen bij de pedagogisch medewerkers.

Warme maaltijd

Het op jonge leeftijd kennismaken met verschillende smaken stimuleert de smaakontwikkeling. Een goede smaakontwikkeling draagt bij aan een gezond eetpatroon in de toekomst. Daarom bieden wij naast de andere eet en drink momenten een warme maaltijd aan afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen. We zullen waar mogelijk met biologische producten werken. Voor kinderen met een dieet, allergie of geloofsovertuiging hebben we aangepaste warme maaltijden.

Zien eten doet eten. Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Voor ouders is het fijn om te weten dat hun kind overdag al een gezonde maaltijd heeft gegeten. Aan het einde van de dag zijn veel kinderen toch moe en eten daardoor ’s avonds niet goed meer. ’s Avonds zou u er dan voor kunnen kiezen uw kind een boterham te geven. Eet u liever samen nog een keer warm? Ook geen probleem. Een gezonde warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een gemiddelde broodlunch maar is wel rijker aan belangrijke voedingsstoffen.

Warme maaltijd krijgen de kinderen tussen 11:30 en 12:00 uur van maandag tot vrijdag.

 

Tussendoortjes

De kinderen krijgen tussendoor groentesnacks zoals paprika, komkommer, radijsjes of tomaten met fruitwater. 

Als tweede tussendoor krijgen de kinderen rijstwafels, crackers met smeerkaas of houmous met fruitwater.

 

Fruitwater

Water met stukjes fruit (appel, peer, sinasappel, komkommer, munt etc)

 

Trakteren 

Trakteren is een feest! Onze pedagogisch medewerkers geven u graag tips voor lekkere en gezonde traktaties voor uw jarige kind. Samen zorgen we voor een gezonde basis.

 

240103792_1338997679830497_6191455856978485463_n_edited.png
bottom of page